حضور مرتضی سرهنگی در غرفه سوره مهر

خاطره، نزدیک‌ترین روایت به جنگ است/ جنگ، ضد زندگی است و زن، مظهر زندگی است

خاطره، نزدیک‌ترین روایت به جنگ است/ جنگ، ضد زندگی است و زن، مظهر زندگی است
مرتضی سرهنگی با حضور در غرفه نشر سوره مهر در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از کتاب تازه منتشر شده‌اش و لزوم پرداختن به خاطرات زنان از جنگ گفت.
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۸
کد خبر :  ۱۰۸۹۷۴

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری، مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با حضور در غرفه نشر سوره مهر در سی‌ودومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره کتاب «روشنای خاطره‌ها» تازه‌ترین اثر خود، اظهار کرد: معتقدم در هر خاطره‌ای اتفاق و حادثه‌ای وجود دارد. در طول  30 سال که کار گردآوری و مدیریت تولید خاطرات شفاهی دفاع مقدس را بر عهده داشتم برای انتشار هر اثری یادداشتی می‌نوشتم و یادداشت را درون کتاب می‌گذاشتم. از این تعداد چهل عنوان امسال آماده و در قالب کتاب منتشر شد.

وی همچنین گفت: خاطره نزدیک‌ترین روایت به جنگ است. اگر بخواهیم جنگ را بشناسیم یکی از راه‌های اصلی آن رجوع به خاطره از زبان شاهد عینی است؛ چرا که شاهد عینی به لحاظ سندی در درجه اول است. شاهد ما هم سرباز است و ادبیات جنگ را یک ادیب و مورخ نمی‌نویسد.

سرهنگی ادامه داد: در جنگ‌های دفاعی مانند جنگ کشور ما کسی زن، بچه، پیر و جوان نیست، همه سرباز می‌شوند تا از چیزی که دوست دارند دفاع کنند. زنان و کودکان در برافروخته شدن آتش جنگ هیچ دخالتی ندارند، اما نخستین قربانیان جنگ هستند. یک زن از طرف پدر، برادر، همسر و پسر جنگ می رود و در واقع چهار نفر را به جنگ می‌فرستد. جنگ، ضد زندگی است و زن، مظهر زندگی است و این دو وقتی کنار هم قرار می‌گیرند کنتراست و در واقع درام شکل می‌گیرد. به قولی با خاطرات زنان صدای جنگ بلندتر شنیده می‌شود.

مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با بیان اینکه خاطرات زنان از جنگ درباره زندگی است، عنوان کرد: چیزی به نام جنگ می‌خواهد این زندگی را بگیرد و زنان در برابر آن مقاومت می‌کنند.

گفتنی است، سرهنگی در «روشنای خاطره‌ها» ابتدا بخش‌های جذابی از خاطرات دفاع مقدس را انتخاب کرده و در ادامه، یادداشت‌های خود را که گاه در همان زمان انتشار خاطرات نوشته، آورده است. کتاب با خاطرات منیژه لشکری، همسر شهید لشکری، آغاز می‌شود و در ادامه، شاهد خاطراتی از «دا»، «فرنگیس»، «گزارش به خاک هویزه»، «نگاه شیشه‌ای»، «زیتون سرخ»، «۱۰ سال تنهایی»، «کوچه نقاش‌ها»، «باغ ملکوت»«آشیان»، «۶۴۰۱»، «واقعیت‌هایی از جنگ» و ... هستیم.

او در مقدمه کتاب می‌نویسد: «گفتن ندارد؛ ناگزیرم بنویسم. بنویسم همه این سال‌هایی که روی این صندلی نشسته‌ام و رفت و آمد خاطره‌های کوچک و بزرگ را روی میز کارم می‌بینم، به یکی‌شان دل می‌بندم. غربیه که نیستید، وقتی چشم تو چشم می‌شویم، نمی‌توانم بروم به صفحه بعد. تصویر همان چند صفحه را که دلبری کرده است، کنار می‌گذارم، دوباره و چندباره می‌خوانمش و یادداشت کوچکی برایش می‌نویسم. حالا همه آن خاطره‌ها را یک‌جا در این کتاب «روشنای خاطره‌ها» می‌گذارم پیش رویتان، خودش قصه‌ای است و قصه کوتاهی هم من برایش نوشته‌ام که می‌خوانید.»

انتشارات سوره مهر، کتاب حاضر را در ۱۲۵۰ نسخه و به قیمت ۳۰ هزار تومان در سی‌ودومین دوره نمایشگاه کتاب تهران توزیع می‌کند.

علاقه‌مندان برای حضور در غرفه سوره مهر می‌توانند در ایام برگزاری سی‌ودومین نمایشگاه کتاب تهران به انتهای راهرو 27 مصلی تهران مراجعه کنند.

گفتنی است، غرفه مهرک (سوره مهر کودک و نوجوان) در سالن D، راهرو 3، غرفه 170 مستقر است.

انتهای پیام/

ارسال نظر